Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه اسرائیلی هاآرتص در گزارشی سامانه‌های تسلیحاتی که اسرائیل در سال‌های اخیر به مراکش فروخته است، از پهپاد گرفته تا برنامه‌های سایبری تهاجمی را فاش کرد.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از المیادین، دوشنبه، آویو کوخاوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل در اولین سفر در نوع خود، پس از عادی شدن روابط اسرائیل و مراکش در سال ۲۰۲۰، وارد رباط پایتخت آن کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

روزنامه اسرائیلی هاآرتص با اشاره به توانایی گردشگران اسرائیلی برای بازدید آزادانه از مراکش، اعلام کرد که اسرائیل و مراکش ده‌ها سال است که روابط امنیتی پنهانی دارند.

 

این روزنامه افزود: موساد ایستگاهی را در رباط راه‌اندازی کرده است و پس از جنگ شش روزه، اسرائیل مازاد تسلیحات نظامی ساخت فرانسه به ویژه تانک و توپخانه را به مراکش فروخت.

 

در این گزارش آمده است: مستشاران نظامی اسرائیلی نیز به مراکش رفتند تا در مقابله با جبهه پولیساریو که برای استقلال صحرای غربی می‌جنگد، به مراکش کمک کنند.

 

در همین راستا روزنامه هاآرتص سامانه‌های تسلیحاتی که اسرائیل در سال‌های اخیر به مراکش فروخته است، از پهپاد گرفته تا برنامه‌های حمله سایبری را فهرست کرده است.

 

پهپادهای "هیرون" و "هاروپ"

در سال ۲۰۱۴، مراکش ۳ پهپاد هیرون را از صنایع هوافضای اسرائیل به ارزش ۵۰ میلیون دلار خریداری کرد. این پهپادها چندین سال پیش در ارتش مراکش وارد خدمت شدند و ظاهراً برای مبارزه با عناصر جبهه پولیساریو در نظر گرفته شده بودند.

 

در نوامبر ۲۰۲۱، اسرائیل پهپادهای هاروپ را به مراکش فروخت. برخلاف پهپادهای هیرون این نوع پهپادها از نوع انتحاری هستند.

 

سامانه پدافند هوایی

در فوریه سال جاری گزارش شد که صنایع هوافضای اسرائیل سیستم دفاع هوایی یکپارچه‌ای را در برابر انواع مختلف تهدیدات هوایی، از هلیکوپتر و هواپیما گرفته تا پهپاد و موشک‌های کروز را در اختیار مراکش قرار می‌دهد.

 

این روزنامه در این زمینه خاطرنشان کرد که کشورهای حاشیه خلیج فارس در چارچوب پیمان دفاعی منطقه‌ای با اسرائیل به این سامانه علاقه‌مند هستند.

 

همکاری‌ها درخصوص نیروی زمینی 

در سال ۲۰۱۸، وب‌سایت "menadefense.net" یک کلیپ ویدیویی منتشر کرد که نیروهای پلیس مراکش را در حالی‌که به یک اسلحه ۹ میلی‌متری اسرائیلی "تاوور" مسلح بودند، نشان می‌داد.

 

همکاری‌های اطلاعاتی- جاسوسی

علاوه بر همکاری نظامی، همکاری اسرائیل و مراکش در زمینه سایبری نیز گسترش یافته است.

 

هاآرتص در گزارش خود آورده است: برنامه جاسوسی توسعه یافته توسط شرکت اسرائیلی NSO به نمادی مشکل ساز برای صنعت سایبری تهاجمی اسرائیل تبدیل شده است. با اشاره به اینکه فروش نرم‌افزار "پگاسوس" به مراکش پس از مشخص شدن اینکه در میان اهداف این حمله سایبری، وزرای دولت ماکرون هستند، به یک معضل دیپلماتیک با فرانسه منجر شد.

 

همچنین گزارش‌های قبلی نشان می‌دهد که از پگاسوس علیه خبرنگاران و فعالان حقوق بشر در مراکش استفاده شده است.

 

پیش از این، آویو کوخاوی، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی با اشاره به توسعه روابط اسرائیل و مراکش، به ویژه اولین حضور ارتش اسرائیل به عنوان ناظر در رزمایش‌های نظامی بین‌المللی در مراکش، به تقویت و تعمیق این روابط اشاره کرد.

 

در نوامبر گذشته، اسرائیل و مراکش توافقنامه امنیتی امضا کردند.

 

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: اسراییل ، مراکش

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اسراییل مراکش اسرائیل و مراکش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۹۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاآرتص: حماس با قبول آتش‌بس، اسرائیل را غافلگیر کرد

به گزارش خبرآنلاین، «آموس هارئیل»، تحلیلگر مسائل نظامی روزنامه عبری زبان «هاآرتص» در واکنش به موافقت جنبش حماس با توافقنامه پیشنهادی آتش‌بس در نوار غزه و گیر افتادن «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم در دام پاسخ مثبت حماس، در گزارشی نوشت: « در حالی که به نظر می‌رسید مذاکرات در آستانه فروپاشی کامل بود، زمانی که حماس موافقت خود را با پیشنهاد میانجی‌ها در خصوص قرارداد تبادل اسرا اعلام کرد، اسرائیل غافلگیر شد.»

این روزنامه نوشته است: «این اتفاق در حالی رخ داد که رسانه‌های اسرائیلی نتانیاهو را متهم می‌کردند که همزمان با مقصر دانستن حماس، در راستای برهم زدن مذاکرات تلاش می‌کند، اکنون نیز به نظر می‌رسد او بار دیگر پاسخ منفی خواهد داد و آن را با بیان اینکه اسرائیل به تضمین شکست حماس نیاز دارد، توجیه خواهد کرد اما در عمل، دلیل اصلی مخالفت نتانیاهو با این پیشنهاد ترس او از فروپاشی ائتلافش و از دست دادن بلوک راست انتخاباتیش است.»

به گزارش ایسنا، به عقیده تحلیلگر هاآرتص، «چه بسا سران حماس توانستند با پاسخ مثبت خود میان اسرائیل و آمریکا شکاف ایجاد کنند.»

او مقتقد است: «اگر نیروهای ارتش اسرائیل در بحبوحه عملیات تبادل اسرا و یا حتی در پایان آن، از نوار غزه عقب‌نشینی کنند، این به معنای دستاورد بزرگی برای حماس خواهد بود. حماس و کل نوار غزه تحت فشارهای شدیدی قرار گرفتند اما اگر این تنها راهی باشد که به جنگ پایان دهد، پس این هرگز به منزله شکستی برای آنها نخواهد بود، فلسطینی‌ها این قرارداد را یک پیروزی می‌دانند نه یک شکست. موافقت اسرائیل با قرارداد هرگز به معنای پیروزی برای تل‌آویو و یا تسلیم شدن در برابر حماس نیست بلکه به نوعی اعتراف به محدود بودن قدرت اسرائیل است.»

جنبش حماس عصر دوشنبه موافقت خود را با پیشنهاد ارائه شده از سوی میانجی‌ها برای آتش‌بس اعلام کرد اما کابینه جنگ رژیم صهیونیستی استمرار عملیات نظامی در رفح را با هدف اعمال فشار بر حماس تصویب کرد.

در این رابطه یکی از رهبران مقاومت فلسطینی گفت: اگر این مشکل برطرف شود، پیشنهاد جدید به برقراری آتش‌بس منجر می‌شود، حماس برای رسیدن به این توافق انعطاف بسیار زیادی نشان داده و اکنون توپ در زمین اسرائیل است.

پیش از این رسانه‌های رژیم صهیونیستی تاکید کرده بودند که عملیات رفح هیچگونه مزیت استراتژیکی ندارد و در نتیجه از دست رفتن اعتبار بین‌المللی اسرائیل انجام می‌شود و در نهایت با عقب‌نشینی آن و تحویل دادن کلیدها به حماس پایان خواهد یافت.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904007

دیگر خبرها

  • پدافندهای لیزری مقابله با شاهد ۱۳۶ به اوکراین می رسند؟ | قرارداد نظامی بی سابقه اسرائیل
  • دوئل دیدنی روزنامه نگاران فلسطینی و اسرائیلی بر سر ایران
  • هاآرتص: عملیات رفح اسرا را باز نمی‌گرداند
  • بازی تقصیر در رفح
  • هاآرتص: شرکت امنیتی خصوصی آمریکایی گذرگاه رفح را مدیریت می‌کند
  • هاآرتص: تل‌آویو نگران همه گیر شدن تحریم علیه اسرائیل است
  • گزارش جنگ غزه نیویورک تایمز برنده پولیتزر ۲۰۲۴ شد
  • هاآرتص: حماس با قبول آتش‌بس، اسرائیل را غافلگیر کرد
  • رسانه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • پایگاه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند