Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@09:09:29 GMT

صحرای غربی خواستار کرسی سازمان ملل شد

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۹۵۹۶۰

صحرای غربی خواستار کرسی سازمان ملل شد

"محمد سالم اولد سالک"، وزیر امور خارجه صحرای غربی روز دوشنبه خواستار کرسی سازمان ملل برای این منطقه مورد مناقشه شد و فرانسه و اسپانیا را به جلوگیری از همه‌پرسی در مورد تعیین سرنوشت، متهم کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، وضعیت صحرای غربی، که سازمان ملل آن را به عنوان یک "قلمروی غیرخودگردان" طبقه‌بندی می‌کند، برای دهه‌ها مراکش را در مقابل جبهه طرفدار استقلال پولیساریو قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولد سالک به نمایندگی از جمهوری که در سال ۱۹۷۶ توسط پولیساریو اعلام شده، گفت: صحرای غربی مدعی کرسی خود در سازمان ملل است.

وی در کنفرانس خبری در الجزیره، از متحدان پولیساریو گفت: این جمهوری به عنوان یکی از اعضای مؤسس اتحادیه آفریقا، " خواستار جایگاه محق" خود در میان کشورهای جهان است.

اولد سالک نسبت به آنچه "حمایت پنهانی" فرانسه از مراکش در توقف همه‌پرسی در سرزمینی به وسعت ۲۶۶ هزار کیلومتر مربع (صحرای غربی) خواند، اعتراض کرد.

در مورد اسپانیا هم وی قدرت استعماری سابق در این کشور را به "خیانت" و "امتناع از به عهده گرفتن مسئولیت‌های تاریخی" در قبال مردم صحرای غربی متهم کرد.

"ناصر بوریتا"، وزیر امور خارجه مراکش روز دوشنبه در پاسخ به تماس اوایل هفته "صبری بوکادوم"، همتای الجزایری خود، مذاکرات مستقیم با پولیساریو را رد کرد.

بوریتا گفت: الجزایر طرف مستقیم درگیری است. این کشور باید برای یافتن راه‌حل، قبول مسئولیت کند.

مذاکرات چهارجانبه بین مراکش، پولیساریو، الجزایر و موریتانی از زمان برکناری "هورست کوهلر"، نماینده سازمان ملل در مه ۲۰۱۹، متوقف شده است.

مراکش مدعی کل سرزمین صحرای غربی است و ۸۰ درصد آن را کنترل می‌کند، در حالی که صلح‌بانان سازمان ملل نیز محل تحت محاصره پولیساریو در شرق را جدا می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صحرای غربی مراكش صحرای غربی سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۵۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از۶۰ درصد جمعیت آذربایجان غربی زیر پوشش بیمه سلامت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد ، فریده جعفری افزود: با توجه به این آمار، سالانه میلیون ها خدمت با همراهی بیمه سلامت در مراکز درمانی، تشخیصی و داروخانه ها به مردم آذربایجان غربی ارائه می شود که این امر باعث افتخار ماست.

او اضافه کرد: بخش قابل توجهی از خانواده های کم بضاعت استان در قالب بیمه رایگان، از خدمات بیمه سلامت بهره مند هستند.

جعفری گفت: در آبان ۱۳۷۳ قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که متعاقب آن سازمان بیمه خدمات درمانی در کشور تشکیل شد؛ در استان ما نیز در سال ۱۳۷۴ با نام اداره کل خدمات درمانی شروع به کار کرد.

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان غربی در ادامه گفت: در سال ۱۳۹۱ این سازمان با ایجاد تکالیف و ماموریت های جدید به سازمان بیمه سلامت تغییر نام داد که هدف از تشکیل این سازمان، پوشش بیمه آحاد جامعه بود که در حال حاضر در چهار صندوق کارکنان دولت، روستاییان و عشایر، همگانی ایرانیان و سایر اقشار ارائه خدمات می کند.

جعفری گفت: این سازمان با عقد قرارداد با همه بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی دولتی، برخی بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها، داروخانه‌ها و پزشکان به ارائه خدمات به اقشار مختلف جامعه می‌پردازد.

او در مورد بیماران خاص افزود: پوشش بیمه برای پنج دسته بیماران خاص که زیر پوشش صندوق بیماران خاص بودند وجود داشت و هزینه خدمات و دارو برای آنان تقریبا رایگان بود اما نیاز شدیدی به حمایت بیماران سرطانی، پارکینسون، کم شنوا، کم توان و اوتیسم و دیگر بیماری های نظیر این دارای طول درمان و هزینه های فراوان وجود داشت.

وی اضافه کرد: از شهریور سال ۱۴۰۱ با تشکیل صندوق حمایتی بیماران صعب العلاج و خاص، ۱۰۷ نوع بیماری پرهزینه مشخص شده توسط وزارت بهداشت تحت پوشش این صندوق قرار گرفت؛ در این زمینه امکان پوشش بیمه ای رایگان برای بیماران خاص، بدون توجه به دهک بیماران خاص فراهم شد.

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان غربی اظهار کرد: همچنین ۵۱ بیماری شایع در سامانه های الکترونیکی بیمه سلامت پیاده سازی شده و در حال حاضر اگر بیمه شده دارای یکی از بیمه های پایه درمان باشد و توسط همکاران ما نشاندار شده باشد، با مراجعه به همه مراکز درمانی در هنگام دریافت خدمات و دارو با کاهش پرداخت از جیب بیمار رقم ناچیزی برای دریافت خدمت یا داروی خاص خود پرداخت خواهد کرد.

جعفری گفت: با تلاش های صورت گرفته، هزینه داروی بیماران MS به صورت کامل تحت پوشش بیمه سلامت بوده و پرداختی بیمه شده به صفر رسیده است.

دیگر خبرها

  • آنروا خواستار بازگشایی گذرگاه رفح و برقراری آتش‌ بس در غزه شد
  • اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریالی برای تملک صحرای پرتمان
  • آنروا خواستار بازگشایی گذرگاه رفح و برقراری آتش‌بس در غزه شد
  • هدف اول و آخر رژیم صهیونیستی صحرای سینای مصر است
  • آنروا خواستار بازگشایی فوری گذرگاه رفح و برقراری آتش‌بس در غزه شد
  • دبیرکل سازمان ملل خواستار توقف تنش و بازگشایی گذرگاه‌ها شد
  • بیش از۶۰ درصد جمعیت آذربایجان غربی زیر پوشش بیمه سلامت
  • درخواست بیش از ۳۰ سازمان مردم نهاد انگلیسی برای توقف توحش در رفح
  • کمالوندی: ما به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیستیم
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد