Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، رییس جمهوری آمریکا پنجشنبه شب دو هفته پیش اعلام کرد: مغرب، ایالات متحده را در سال ۱۷۷۷ به رسمیت شناخت. به این ترتیب مناسب است که ما حاکمیت آنها را بر صحرای غربی به رسمیت بشناسیم. دو روز پس از آن، الجزایر اقدام ترامپ رییس جمهوری آمریکا در به رسمیت شناختن حاکمیت مغرب بر صحرای غربی را محکوم و اعلام کرد که این موضوع هیچ‌گونه تاثیر قانونی ندارد؛ وزارت امور خارجه الجزایر در بیانیه‌ای تاکید کرد: از آنجا که موضع الجزایر مبتی بر قوانین بین‌المللی و مردود شمردن منطق زور و معاملات مشکوک است، بار دیگر بر حمایت خود از مساله حل عادلانه حق مردم صحرای غربی تاکید می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





صحرای غربی منطقه‌ای است در شمال غرب آفریقا و جنوب کشور مغرب که غنی از ماهی و فسفات بوده و از زمان پایان استعمار اسپانیا در سال ۱۹۷۴ میلادی در معرض حملات مغرب قرار داشته است. «جبهه پولیساریو» برای دستیابی به استقلال این منطقه تلاش می‌کند.

همچنین پیشتر، «عبدالقادر طالب عمر» سفیر پولیساریو مستقر در الجزایر تصمیم ترامپ برای به رسمیت شناختن حاکمیت مغرب بر صحرای غربی را فاقد مشروعیت دانسته و گفته بود، ترامپ هیچ مالکیتی بر صحرای غربی ندارد تا بخواهد آن را به کشوری اعطا کند و این اقدام وی مغایر با تمام قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد است.

روزنامه «الوطن» چاپ الجزایر به نقل از «جیمز بیکر» ( James Baker) وزیر خارجه اسبق ایالات متحده (در دوران جورج بوش پدر) و فرستاده ویژه پیشین سازمان ملل در امور صحرای غربی نوشت: به رسمیت شناختن حاکمیت مغرب از سوی ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، فضای بی‌ثباتی در شمال آفریقا ایجاد می‌کند که می‌تواند به نفع «القاعده» در مغرب اسلامی (AQMI) و دیگر گروه‌های تروریستی باشد.

واکنش‌ها نسبت به این اقدام ترامپ در حالی است که از سوی دیگر، دیوان پادشاهی مغرب ضمن تایید به رسمیت شناخته شدن حاکمیت این کشور بر صحرای غرب توسط رییس جمهوری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: ایالات متحده یک کنسولگری در صحرای غربی و درچارچوب توافق با اسرائیل بازگشایی خواهد کرد.

تصمیم بی‌پروا و بدبینانه

تارنمای روزنامه فرانسوی زبان الوطن، بیکر در مقاله‌ای که در روزنامه «واشنگتن پست» منتشر و توسط سرویس مطبوعاتی الجزایر(APS) بازنشر شده، اذعان داشت: احتمال افزایش درگیری‌ها میان مغرب و جبهه پولیساریو منجر به شرایطی می‌شود که القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی در مغرب عربی می‌توانند از آن سوء استفاده کنند. بیکر از تصمیم ترامپ در به رسمیت شناختن حق حاکمیت مغرب بر صحرای غربی به عنوان تصمیمی بی‌پروا و بدبینانه نام می‌برد و افزود: چنین تصمیمی می‌تواند روابط میان ایالات متحده و الجزایر به عنوان یک شریک مهم راهبردی واشنگتن را پیچیده کند.

به گفته وزیر خارجه اسبق ایالات متحده، وخیم‌تر شدن روابط واشنگتن با الجزایر به عنوان مدافع اصلی حق تعیین سرنوشت مردم صحرای غربی، می‌تواند بر آینده روابط تجاری و همچنین همکاری‌های نظامی دو طرف و نیز مقابله با تروریسم اثر بگذارد. 



واشنگتن نباید با تلاش برای بهبود روابط اسرائیل و همسایگان به صحرای غربی پشت کند

بیکر گفت که به رسمیت شناختن حق حاکمیت مغرب بر صحرای غربی به منزله زیر پا گذاشتن حیرت‌انگیز اصول حقوق بین‌الملل و دیپلماتیک از سوی ایالات متحده است. از نگاه او، زیر پا گذاشتن این اصول منجر به وخیم‌تر شدن شرایط موجود در بن‌بست یعنی حل و فصل درگیری طولانی مدت میان مغرب و صحرای غربی را که هر کدام مدعی استقلال خود هستند، خواهد شد.

او تاکید کرد: واشنگتن نباید در جهت تلاش برای بهبود روابط اسرائیل و همسایگان، به مردم صحرای غربی پشت کند.

تلاش‌های سازمان ملل برای ایجاد توافق بین مغرب و جبهه پولیساریو به طور مکرر ناکام مانده است، اما این سازمان در سال ۱۹۹۱ موفق شد بین آن‌ها آتش‌بس برقرار کند.

جبهه پولیساریو سازمانی سیاسی نظامی در صحرای غربی است. این گروه در سال ۱۹۷۳ به عنوان یک گروه مقاومت علیه تسلط استعماری اسپانیا بر صحرای غربی و با هدف استقلال این منطقه، ایجاد شد.

پولیساریو پس از خروج اسپانیا در سال ۱۹۷۶ از این منطقه و تقسیم آن بین مغرب و موریتانی به مخالفت با این دو کشور پرداخت. موریتانی و پولیساریو در سال ۱۹۷۹ با یکدیگر صلح کردند، اما مغرب تمام منطقه صحرای غربی را ضمیمه خاک خود کرد. از آن پس جبهه پولیساریو به مقاومت علیه مغرب ادامه داده‌ است. 

برچسب‌ها سازمان ملل متحد تروریسم واشنگتن شورای امنیت سازمان ملل دونالد ترامپ اسرائیل القاعده الجزایر صحرای غربی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان ملل متحد تروریسم واشنگتن شورای امنیت سازمان ملل دونالد ترامپ اسرائیل القاعده الجزایر صحرای غربی سازمان ملل متحد تروریسم واشنگتن شورای امنیت سازمان ملل دونالد ترامپ اسرائیل القاعده الجزایر صحرای غربی اخبار کنکور حاکمیت مغرب بر صحرای غربی رسمیت شناختن جبهه پولیساریو جمهوری آمریکا صحرای غربی ایالات متحده سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۰۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرابورس برای پذیرش شرکت‌ها شرط گذاشت

شرکت فرابورس ایران از الزامی شدن «استقرار حاکمیت شرکتی» به عنوان شرط پذیرش شرکت‌ها در فرابورس خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شرکت فرابورس ایران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: در خصوص الزام تکمیل فرم های بررسی نظام حاکمیت شرکتی برای شرکت های متقاضی پذیرش به اطلاع کلیه مشاوران محترم پذیرش می‌رساند با توجه به مصوبه شماره2-379مورخ 23/12/1402 هیات مدیره محترم فرابورس ایران در خصوص متقاضیان پذیرش در بازارهای اول، دوم و نوآفرین فرابورس ایران و با عنایت به بند 6 ماده 23 مکرر 1 دستورالعمل پذیرش، عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران، مشاوران پذیرش موظفند مطابق با چارچوب مصوب درقسمت فرم های پذیرش مندرج در سایت فرابورس ایران (www.ifb.ir) "گزارش ریسک و حاکمیت شرکتی" اشخاص متقاضی پذیرش را در مقطع بارگذاری اطلاعات در سامانه فراسا ارائه دهند.

در این راستا، مدیرعامل فرابورس هم مساله «استقرار نظام حاکمیت شرکتی» را به عنوان یک معیار اساسی در پذیرش شرکت‌ها در هیئت‌های پذیرش بازار اول، دوم و نوآفرین اعلام کرد.

به گفته محمدعلی شیرازی، شرکت‌های مشاور پذیرش ملزم هستند گزارش وضعیت استقرار حاکمیت شرکتی را مطابق با استاندارد مصوب فرابورس ایران، تهیه و به هیئت پذیرش ارائه دهند.

مدیرعامل فرابورس همچنین عنوان کرد: اجرای نظام حاکمیت شرکتی منجر به تداوم فعالیت بنگاه‌های اقتصادی، کنترل تضاد منافع میان مدیریت و مالکیت و تنظیم روابط و منافع ذی‌نفعان خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریالی برای تملک صحرای پرتمان
  • معرفی زبان رسمی جدید در لهستان
  • الجزایر حمله اسرائیل به رفح را محکوم کرد
  • الجزایر حمله رژیم صهیونیستی به رفح را محکوم کرد
  • هدف اول و آخر رژیم صهیونیستی صحرای سینای مصر است
  • حق داشتن نماینده حقوقی برای تمام شرکت‌ها به رسمیت شناخته شد
  • ایرلند و اسپانیا خواستار به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین هستند
  • کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله ارتش مصر باستان
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • فرابورس برای پذیرش شرکت‌ها شرط گذاشت